Restaurant- og matfag Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. Publisert 11.05.2020 13.43 Sist endret 21.04.2023 07.10 Hvorfor velge restaurant- og matfag? På Hammerfest vgs lager elevene ti retters menyer og arrangerer elevrestaurant i løpet av året. Vi fokuserer på lokale råvarer, og er mye i praksis ute i restaurant. Her er det gode muligheter for læreplass og jobb i Hammerfest og resten av landet. Det er generelt stor etterspørsel etter kokker i Norge.Du lærer om kosthold, næringsmidler og ernæring tilberedning og servering av mat behandling av råvarer, mat og drikke om mattradisjoner om helsefremmende livsstil og hygieneDu bør være praktisk anlagt og ha godt håndlag kreativ og nøyaktig serviceinnstiltLes mer om restaurant- og matfag på vilbli.noFag- og timefordelingHvorfor velge Hammerfest videregående skole? Søk skoleplass Første året - Vg1 På vg1 får man den grunnleggende opplæringen og kompetansen i restaurant- og matfag. Som elev skal du både ha praktiske fag og teoretiske fag. Engelsk, kroppsøving, matematikk og naturfag er obligatoriske fellesfag, utover disse har du følgende felles programfag; - Råvare, produksjon og kvalitet - Bransje og arbeidsliv På Vg1 har elevene Yrkesfaglig fordypning. Dette legger skolen til rette for i løpet av skoleåret. Yrkesfaglig fordypning handler om at du som elev skal gå i dybden i et fagområde og lære deg nye ting, og du vil få erfare å arbeide ute i praksis. Andre året - Vg2 Andre år - Kokk- og servitørfag Hos oss på Hammerfest videregående skole kan du velge kokk- og servitørfag på vg2. Som elev får du da fellesfagene norsk, engelsk, samfunnsfag og kroppsøving. Du har også programfagene kosthold, ernæring og helse råvarer og produksjon servering, bransje og miljø I Yrkesfaglig fordypning kan du nå få prøve deg i yrkeslivet ut ifra det nivået du velger å jobbe med, og få mer erfaring fra. Vg2 Kokk og Servitør Vg2 Kokk og Servitør Fag Årstimer Råvarer og produksjon 197 årstimer Kosthold, ernæring og helse 140 årstimer Servering, bransje og miljø 140 årstimer Yrkesfaglig fordypning 253 årstimer Norsk 56 (112t fom 2021) årstimer Samfunnsfag 84 årstimer Kroppsøving 56 årstimer Veien videre når vg2 er fullført kan du velge mellom å gå ut i lære eller å ta tredje året med påbygg for å få generell studiekompetanse. Det er en billett videre til høyere utdanning. Hvis du velger å ta to år i lære etter vg2 kokk- og servitørfag kan du velge mellom følgende yrkesgrener; - instutisjonskokkfaget - kokkefaget - servitørfaget Etter to år i lære får du muligheten til å gå opp til fagprøve for å fullføre utdannelsen. Du kan da jobbe som baker, servitør, kokk, slakter eller pølsemaker for å nevne noe. Les mer på vilbli.no