Restaurant- og matfag

 

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag? 

På Hammerfest vgs lager elevene ti retters menyer og arrangerer elevrestaurant i løpet av året. Vi fokuserer på lokale råvarer, og er mye i praksis ute i restaurant. Her er det gode muligheter for læreplass og jobb i Hammerfest og resten av landet. Det er generelt stor etterspørsel etter kokker i Norge.

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Fag- og timefordeling

Hvorfor velge Hammerfest videregående skole? 

 

Søk skoleplass